الخميس، 2 مايو 2013

غسل البيض بالماء قد يقتلك Egg wash water may kill you


A lot of people are washing whites, and they putting it in the fridge, whether in homes or shops (restaurants, bakeries ...).
And specialists advised not to do so because the egg shell containing many pores (tiny holes microscopic) be closed so as to avoid the entry of germs and contamination of the egg from the inside, especially when they are under the hen (Glory to God). Once we wash them with open water these المسمات and be susceptible to contamination and corruption, especially if the longer keep them in the freezer and repeat the last open throughout the day. And Gaalba what this matter is the main reason for the mass food poisonings (Weddings and Aezzomat, restaurants, schools, restaurants, pastry shops, etc..), Where the Common Article eggs and the most widely used. So it is advisable not to wash eggs only at the time of use, ie that if you washed you to use it immediately
الكثير من الأشخاص يقومون بغسل البيض ثم يقومون بوضعه في الثلاجة، سواء في البيوت أو المحلات ( مطاعم ، مخابز...).  والمختصون ينصحون بعدم القيام بذلك لان قشرة البيضة تحتوي عدة مسامات ( فتحات صغيرة مجهرية) تكون مغلقة وذلك لتجنب دخول الجراثيم وتلوث البيضة من الداخل خصوصا عندما تكون تحت الدجاجة ( سبحان لله). وبمجرد قيامنا بغسلها بالماء تنفتح هذه المسمات وتكون عرضة للتلوث والفساد خصوصا إذا طالت مدة الاحتفاظ بها في الثلاجة وتكرار فتح الاخيرة طوال اليوم. وغاالبا ما يكون هذا الامر هو السبب الرئيسي للتسممات الغذائية الجماعية ( الاعراس و العزومات ، المطاعم ، مطاعم المدارس،محلات الحلويات ...الخ.) والتي يكون فيها البيض المادة المشتركة والاكثر استعمالا. لذلك ينصح بعدم غسل البيض إلا في وقت استعماله، أي انك إذا غسلته فعليك باستعماله فورا